DALIAN

Shanghai, China

RAW International provided innovative architectural solutions and world-class interior design to enhance the guest experience in this luxury hotel in China. The tower, core and shell were already built when RAW was engaged by Hotel Dalian to design its exterior lobby space and all interior public spaces.  RAW’s solution improves circulation and check-in efficiency while conveying a strong “western” ambience, which signifies an “upscale” sensibility in the eyes of Chinese businessmen and tourists.

In order to counter-balance the lobby’s expansive glass curtain wall, RAW applied a palette of warm colors, materials, and lighting throughout.  Wood slats, leather panels, limestone, and rich fabrics infuse the guest lounge with a living-room-like feel, complete with comfortable, stylish seating, double-facing fireplaces, and panoramic views of the courtyard garden through the curtain wall.  From the entrance, a unique view through the doule fireplace offers a glimpse of the courtyard.  A ceiling arc and matching curved floor patterns lead guests to this inviting oasis, which is shielded from the surrounding industrial buildings by strategically placed walls and foliage. 

Client:                    Dalian Hotel

Services/Scope:   Interior Design